top of page

By founder Nadiya Natali

Voor 10 jaar lang alleen maar gedacht dat ik buikdanste maar sinds ik de lessen van Nadiya volg, weet ik wat ik aan het doen ben. Zij kan je zo laten bewegen dat je voelt dat je energie weer stroomt. Mijn houding is zoveel beter geworden dat het ook anderen opvalt! Dank je wel, Nadiya ❤

Lia Otterspeer

Leerlinge

De allerbeste, mooiste en meest verfijnde buikdanslerares die er is. Woon je in de buurt van Rotterdam? Een absolute aanrader!

Joyce S.

Leerlinge

Puur natuur. Schoonheid. Warmte. Oprechtheid. Dat zijn woorden die me te binnen schieten als ik aan jou denk. Jij hebt me dans laten zien waarin je vrij kan zijn, vrouw kan zijn. Met regels, maar zonder beperkingen. In jouw les mag iedereen zichzelf zijn. Ik heb daardoor de liefde voor de dans weer teruggevonden. Dank daarvoor!

Esther

Leerlinge

Sinds kort zit ik op Bellydance en wat zijn de lessen leuk om te volgen! Je krijgt goede begeleiding van Nadiya over de techniek en je houding wordt goed gecorrigeerd. Als fysiotherapeut vind ik dit echt een bonuspunt voor de docent! Als je van dansen houdt, zou ik dit zeker proberen. Ik krijg er veel energie van!

Denise de Vos

Leerlinge

Het begon als een grap door een keer met een vriendin mee te gaan voor een proefles. En nu zit ik al meer dan een half jaar op buikdansen! Nadiya, je bent een enorm getalenteerde, lieve en geweldige lerares met veel ervaring op het gebied van buikdansen. Dit straal je echt uit! Ik hoop het straks ook zo goed te kunnen. Dat kan bijna niet anders met jouw inzet en geduld : )

Jessica

Leerlinge

'In 2014, I participated in a coaching program from LiteSide. I was placed with Nadiya, without really knowing who she was. Five minutes of nerves was all it took for me to realize that Nadiya is not only an amazingly talented dancer, but also an incredibly kind human being who embodies the passion for bellydance. From her, I got advice that I still use up to this day. In just three mere hours of training with her, I learned more than I could have fathomed before I started the coaching program, and if I ever got the possibility to train and learn from her again, I don’t think I’d even have to blink before saying yes!'

Anne Winkens

Coachee

Bedankt voor de leuke lessen. Ik geniet altijd van jouw voorbeeld en heb al maanden geen rugpijn meer!

Karin Tette

Leerlinge

Ben je erg dankbaar, weet je dat? Het voelt zo goed om bezig te zijn in en veilige, niet oordelende omgeving. Ik geniet elke les!

Henriette

Leerlinge

If you are looking for a genuine and great dance teacher, Nadiya will not disappoint you. She is the best! In class I sometime forget to dance as I'm so mesmerized with her awesome movements. I do love everything about her.

Shirley Ross

Student

Jouw lessen zijn niet alleen leuk en leerzaam maar wat het vooral zo compleet maakt is de aandacht voor de techniek. Dat geeft mij meer zekerheid in de uitvoering van het dansen. Je inspireert ontzettend. En Nadiya, jij bent ook degene die mij heeft aangemoedigd om mee te doen met de ShimmyShake Talent Coaching waardoor ik mij zekerder ben gaan voelen over optreden en mijn liefde voor dans nog meer gegroeid is. Mijn dank is groot en ik zie ernaar uit om nog veel mooie choreografieën van jou te mogen leren. ❤

Jenny Kaplan

Leerlinge & MUSES dancer

Nadiya is een zeer verfijnde danseres, die de kijker met haar subtiele bewegingen hypnotiseert. Als lerares is ze erg inspirerend door de gelaagdheid in haar bewegingen, haar oog voor detail en de zachte bijsturing. Een choreografie van Nadiya is altijd een kunststukje. Haar onconventionele aanpak zorgt ervoor dat je als leerling direct betrokken bent bij het creatieproces. Als toeschouwer word je steeds verrast. Zoekt ze in haar ene choreografie de diepten van de menselijke ziel met al zijn emotionele onbalans, de volgende blinkt juist uit in eenvoud, zonder haar bekende gelaagdheid kwijt te raken. Wat het resultaat ook is, een dans van Nadiya raakt altijd.

Annelies Jansen

Leerlinge & MUSES dancer

Een tussenjaar beginnend kwam ik als houterige turnster van net 17 jaar oud een proeflesje buikdansen doen, timide, en om misschien ‘voor één jaartje eens iets te doen wat ik anders nooit zou doen’. Mijn gevoel voor esthetiek nog compleet onontwikkeld, mijn eerdere ervaringen met dansen tot dan toe vrij beschamend. Mijn moeder snapte niet waarom ik in vredesnaam buikdansen koos. Ik eigenlijk ook niet.


Meteen vanaf de eerste proefles was mijn aandacht enorm, haar dans zo mooi, en ik verontwaardigd over alles wat mijn ogen zo precies zagen, mijn hoofd zo goed snapte, maar mijn lichaam niet begreep. Dus ik begon te oefenen. Eindeloos.

Nadiya danst met een ingetogen maar krachtige aanwezigheid. Haar bewegingen verfijnd, binnenlichamelijk, en met precisie uitgevoerd. Ze heeft een lieve en zachte aanpak, en een scherp en ongelofelijk kunstzinnig oog. Ze heeft een Oriëntaalse achtergrond maar eigenlijk is ze toch echt een Tribal Fusion danseres. Uiteindelijk heb ik 4 jaar bij haar gedanst, en als ik niet verhuist zou zijn zou daar een 5e jaar aan toe zijn gevoegd. Ik heb meegedaan met 4 eindshows, waarbij Nadiya te werk gaat als de kunstenares die ze is. Het proces is grondig en de concepten zijn breed uiteenlopend en uitgediept. Ze kan ook nog eens heel mooi filmen en monteren, dus film en dans vormen meestal samen haar project.       

De eerste keer optreden kon ik vast wennen aan het podium door met een oma-masker op te dansen. Het jaar daarop werd ik gefascineerd meegesleept in een diepe zoektocht naar esthetiek in gekte en
duisterheid.
Het derde jaar bevond ik mezelf bewegingen van vogels bestuderend, om een betoverende dans te maken gebaseerd op kraanvogels. Het laatste jaar stond in het teken van gebondenheid.

 

In het begin wist ik niet wat ik moest vinden van die ideeën, maar me gewoon mee laten slepend en na een tijdje simpelweg haar kunstzinnigheid vertrouwend, ben ik heel blij dat ik de processen heb meegemaakt. Nadiya heeft me geïnspireerd, en uiteindelijk ben ik zelf gaan helpen met choreograferen, werkten we samen en is ze als een dierbare vriendin en dansmama van me gaan voelen. Ik vind haar een lieve ziel, danseres en kunstenares in één, en haar interpretatie van buikdans vind ik de mooiste die er is.
 

Joseline den Hoed

Leerlinge / Muses dancer

De lessen van Nadiya zijn leuk en erg goed voor je. Na een les voelt m'n lichaam weer veel relaxter. Daarnaast gebruikt ze altijd goede muziek en past ze binnen haar lessen het niveau aan op ieder individu. Een echte aanrader!

Coco van 't Westende

Leerlinge

Een warm persoon met een grote liefde voor de dans en haar leerlingen. Haar choreografieën zijn creatief en bijzonder. Haar dans prachtig, door haar oog voor detail. Ze zorgt voor een positieve sfeer in de klas en is altijd zorgzaam en betrokken bij haar leerlingen, waardoor het echt fijn is om bij Nadiya lessen te volgen.

Bernice de Rijke

Leerlinge

You are a wonderful teacher ❤ I love to watch you with your students. Union with the divine through dance. It's all Yoga, it's all dance.

Leah Briggs

Yoga teacher & Dancer

Lieve, mooie en zeer inspirerende Nadiya, ik heb genoten van de coaching. Heb er een megaboost van gekregen. Zelfs nog in de auto; schouders laag, nek lang, 'oogjes' omhoog :-) Ik voel me zo lekker en dat komt door jou. Dank je, dank je, dank je. Je bent een topper!

Farah de Bruijn

Coachee

Nadiya is een hele fijne docente die je betrekt bij de les en je met zelfvertrouwen bewegingen leert maken. Haar danslessen zijn goed opgebouwd met warming up en cooling down en naast het leren van specifieke bewegingen wordt er ook gewerkt aan choreografie en improvisatie. Dankzij haar lessen voel ik me een stuk minder onzeker als ik uitga.

Renée

Leerlinge

Na bijna 12 jaar buikdansen besloot ik lessen te volgen bij Nadiya. En daar heb ik echt geen spijt van. De lessen zijn heel fijn, gezellig en gevarieerd. Nadiya heeft oog voor detail en weet altijd weer te inspireren. Dank je wel Nadiya!

Marloes Biemond

Leerlinge

Vrolijke vrouw met zeer bijzondere sensuele eigenschappen, die zich bovendien heeft geperfectioneerd in de uiterste controle van de buikspieren.

Marjolein van den Berg

DJ La Ligna

Elke les bij Nadiya leer ik veel. Bovendien zijn de lessen erg gezellig. Ik ben blij dat ik voor de lessen van Nadiya heb gekozen. Verder is ze ook iemand die heel veel positiviteit en rust uitstraalt, dat vind ik erg fijn. Nu op naar mijn tweede dansjaar bij haar :-) Liefs, Elena.

Elena S.

Leerlinge

Nadiya heeft het talent om de dans over te brengen en deze vanuit een persoonlijk perspectief te vertalen naar de mogelijkheden van de cursist. Hierbij stelt ze hoge artistieke doelen, tegelijkertijd staan de gezondheid en het mentale welzijn van de cursist voorop. Door deze combinatie van professionele inzet voor de dans an sich en het persoonlijk welzijn van haar leerlingen, ga ik aan het einde van elke les naar huis als een volleerd danseres, een blij gemoed maar zeker ook een bruisende energie. De danslessen bij Nadiya zijn zowel rustgevend fijn, sportief als professioneel.

Selma Sanlimeral

Leerlinge

Door het beste van zichzelf te geven, heeft zij het beste bij anderen doen ontwaken. Al meer dan 10 jaar verzorgt Nadiya veel kinderworkshops en optredens voor ons.

Inge Schippers

Opdrachtgever Stichting Welzijn Feijenoord

Al meer dan tien jaar zit ik met veel plezier bij Nadiya op les. De laatste jaren bij de gevorderden. Nadiya is iemand die niet alleen zelf prachtig kan dansen, maar dit ook nog eens heel duidelijk aan anderen kan overdragen. Er is in de lessen veel focus op techniek, waardoor ik het idee heb een stevige dansbasis te hebben. Daarbij is er alle ruimte voor creativiteit en nieuwe danscombinaties. Nadiya verzint zelf de nodige “Nadiyaanse” bewegingen, maar daagt haar leerlingen ook uit om mee te denken en zelf met nieuwe combinaties te komen. Dit maakt ook na zoveel jaren dat ik nog steeds elke les nieuwe dingen leer. Ook kun je, als je dat wil, meedoen met optredens. Nadiya maakt, met input van haar leerlingen, dan een innovatieve en inspirerende choreografie. Ik vind dat zelf altijd heel bijzonder om deel van te zijn. Al met al raad ik de lessen van Nadiya aan. Zowel voor startende danseressen die een goede basis willen als voor gevorderde danseressen die zichzelf willen blijven ontwikkelen.

Erika Zeulevoet

Leerlinge

Nadiya is mijn voormalige dansdocente en inmiddels danscollega/ vriendin, waarvoor ik veel bewondering heb. Ze is enorm creatief en uniek op verschillende vlakken. Of het nu gaat om haar dansen, choreografieën, lessen of als mens; ze is een perfectionist en dat maakt dat ze geen half werk levert, en altijd het beste van haarzelf geeft in alles wat ze doet. Daarnaast is zij bescheiden, maar weet heel goed wat ze waard is.

Agnes van Naamen

Buikdanseres

We have enjoyed so much having Nadiya in Oslo - the time has just flown. She is a great inspirator and we all feel we have learned so much! We really hope she will return soon. With the best wishes from her eager students. <3

Siv Magnhild

Student Oslo

As a devotee of dance, she lives it.

Razr Moonlow

Musician

Bedankt voor de vele jaren van mooie lessen en geweldige choreo's. En dank je voor wie je bent en dat je het beste uit ons haalt!

Ester

Leerlinge

Wat kan ik zeggen. Ik hou van jou, Nadiya. Je bent prachtig van binnen en van buiten en in alles wat je doet. Ik bewonder je en voel me vereerd in je stukken te mogen dansen. You make me want to be the best I can be! Ik wil je bedanken voor je inspiratie, je vaagheid, je liefde, je jouw!

Esther

Leerlinge

Nadiya's lessen zijn altijd een bron van vreugde, waar vrouwelijkheid en kracht gevierd worden. Zij heeft het talent om iedereen op eigen niveau te laten werken aan persoonlijke ontwikkeling. Elke vrouw krijgt de kans om tot bloei te komen en haar essentie in de dans te leggen, ongeacht de stijl. Nadiya inspireert je om alles te geven en om met elkaar te genieten van elk gevoel dat je wilt uitdrukken. Je mag jezelf zijn en je ontwikkelen. Door haar jarenlange ervaring is Nadiya een internationale topper. Met Nadiya reis je van Istanbul naar Egypte en verder..

This journey continues. 

Wanda Nunes de Pina

Danseres

Zelfs wanneer je buikdansen in een clownsact wilt verwerken kan je terecht bij Nadiya! Ze is erg betrokken en haar creativiteit kent vele aspecten.

Laura Wind

Leerlinge en Clown

​Nadiya geeft les. Ze doet geen kunstjes die je na mag doen. Ze streeft naar perfectie in houding en techniek. Dit doet ze door uitleg te geven over de beweging en techniek, en de leerlingen te corrigeren in houding zodat het op een niet belastende en heilzame wijze wordt uitgevoerd.
Dit alles met respect en begrip voor het niveau en de mogelijk- en onmogelijkheden van de student.
Haar lessen in combinatie met haar persoonlijkheid hebben mij een trotse en evenwichtigere vrouw gemaakt. Dit gun ik iedereen!

San Dra

Leerlinge

Ik vind haar de beste juf. Ze is heel geduldig, grappig en altijd lief voor ons, ook al bakken we er niks van. Bovendien danst ze heel mooi. Ik wil dat later ook zo. Dank voor je leuke lessen, lieve Nadiya!

Sarah

Leerlinge

Nadiya is een heel goede (fusion) bellydance docente, met veel ervaring. Dat merken we in de zeer gevarieerde lessen. Ik heb heel veel van haar geleerd en het is altijd zo gezellig in de klas. Soms treden we ook op. Ze is ook superlief. Aanrader!

Marijke van Dongen

Leerlinge

Dancing in Nadiya's classes is not just dance, it's healing.
She is a beautiful teacher and a spiritual person.

Veronica Constanse Meyer

Student Oslo

Ik volg nu bijna 3 jaar lessen bij Nadiya in Dordrecht. En nog steeds kijk ik elke week uit naar de les. Ik zou graag meer lessen willen volgen, zo goed bevalt het mij. Haar lessen zijn leerzaam, ontspannend, gezellig en zonder enige druk. Nadiya is heel relaxed, tof en heel lief. 

Parmilla Biharie

Leerlinge

Ik volg al sinds 2003 lessen bij Nadiya. Haar lessen zijn echt zo geweldig. Ze let heel goed op details, op hoe je je handen plaatst of hoe je je gezicht houdt. Ook haar muziekkeuze is gaaf. Een creatieve, mooie en ook lieve en soms strenge juf. Een betere ken ik niet.

Margot Welleman

Leerlinge

De lessen bij Nadiya zijn afwisselend, goed voorbereid en in een ontspannen sfeer. Het is een moment in de week om lekker te dansen op diverse muziek, maar ook om nieuwe dingen te leren. Voor mij een fijne manier om te ontspannen met druk werk.
Ik kan erop vertrouwen dat in de lessen mijn danshouding en bewegingen worden gecorrigeerd wanneer nodig, maar zeker ook dat ik het hoor als het goed gaat.
In een les is er vrijwel altijd de mogelijkheid om een oefening op meerdere manieren te doen zodat ieder op haar eigen niveau kan trainen en uitgedaagd wordt.

Fenneke van Hasselt

Leerlinge

Bij Nadiya leer je écht buikdansen; de juiste techniek en houding tot in perfectie. Je kan jezelf zijn en een uur les vliegt zo voorbij!

Elize van Gelderen

Leerlinge

Dansles bij Nadiya is een leuke manier om je lichaam soepel te houden en tegelijk de verfijnde technieken van de Oriëntaalse dansen te leren!

Ingrid van der Hoeven

Leerlinge

​Nadiya is een geweldige danseres en lerares. Ze geeft goede feedback als iets niet helemaal lukt. Ik heb altijd heel fijn les gehad en binnenkort hopelijk weer. Wie weet, ik vind Nadiya in ieder geval een topmeid!

Susanne Schein

Leerlinge

​Nadiya is een prachtige danser die goed kan uitleggen wat ze bedoelt. Wat heb ik veel geleerd tijdens de lessen! Ze is een fantastische docent met een mooie persoonlijkheid.

Yvonne van Aalst

Leerlinge

​Nadiya is een geweldige danseres evenals lerares die mij de passie voor Oriëntaalse dans heeft doorgegeven. Ik heb ontzettend veel van haar mogen leren en zal vooral die ene drumsolo nooit meer vergeten :-)

Esther Esther

Leerlinge

​Ik dans sinds een paar weken bij de beginnersgroep van Nadiya en heb al veel geleerd; hip drops. sheba's, shimmies, de verschillende figure 8's en nog veel meer. Nadiya geeft fijn les. Ze legt de danspasjes heel goed uit en heeft heel veel geduld. Ik vind het goed dat de lessen voor alle leeftijden zijn. De sfeer is prettig en ik verheug me elke week weer dat ik kan gaan dansen. Ik geniet er echt van!

Trix Zeulevoet

Leerlinge

​Ik ben heel bij met Nadiya, mijn buikdanslerares. Ze geeft goed les, is zeer gedetailleerd, ziet alles en heeft engelengeduld. Verder heeft ze een lieve, aangename stem en gebruikt ze leuke en aparte muziek. Ze geeft iedereen de nodige aandacht en vraagt altijd of het duidelijk is of dat er vragen zijn. Ze is een echte professional, maar zeer bescheiden. Ze danst zo mooi en elegant. Kortom, de beste om les van te krijgen hier in Nederland. Nadiya heeft style en klasse. Ik ben blij met jou Nadiya, bedankt dat ik van jou les mag hebben!

Muriël

Leerlinge

Nadiya geeft fantastisch les en daardoor krijg je zelfvertrouwen. Echt super!

Gina Schippers

Leerlinge

Nog maar 2 lessen gehad en nu al heel duidelijk hoe Nadiya les geeft, fantastisch! ik voel me er goed en relaxed bij. Ik zie dat bij de anderen ook, ook al ben je op leeftijd. Een echte aanrader. Toppie!

Loes Engel

Leerlinge

Leuke en goede leerzame lessen. Nadiya heeft een lieve, aardige en rustige uitstraling en kan heel goed buikdansen. Altijd erg zin in de volgende les. Zeer tevreden.

Elenita Rubiah

Leerlinge

Een mooi mens. Nadiya heeft veel liefde en zorg voor mens en dier. Haar grote passie buikdansen wil ze met hart en ziel doorgeven om andere mensen gelukkig te maken. Ik hoop dat nog vele mensen van deze kracht gebruik maken.

Solveigh Jaegers

In haar Fusion Bellydance lessen wordt het leren van nieuwe bewegingen afgewisseld met het werken aan een choreografie. Hierbij heeft Nadiya persoonlijke aandacht voor alle leerlingen op ieder niveau. Daarnaast heeft ze een warme en attente persoonlijkheid, wat de lessen een extra fijne 'touch' geeft.

Sabine Visser

Leerlinge

Nadiya is naast een bekwame docente, een vrouw die veel respect verdient. Ze is lief en zo mooi. Buikdansen is gezond voor je lijf. Dank je wel, lieve Nadiya!

Isje Dalijati

Leerlinge

Nadiya has taught me how to express my feelings through my dance moves. She is very meticulous about the details and their meanings. She does all of it with patience and passion. In other words: she is amazing!

Axelle Renard

Coachee

Please reload

bottom of page